



EdTech and SIME Seminar@HKUMed

November 23, 2023

Faculty Board Room, 1/F Daniel and Mayce Yu Administration Wing

Time	Programme
14:30 to 15:00	Registration
15:00 to 15:10	Welcoming Remarks and Group Photo Professor Gilberto Leung, Associate Dean (Teaching and Learning) Dr Gary Lau, Director of EdTech and SIME
199	Plenary Session I Moderators: Dr Joshua Ho, Dr Jian Yang
15:10 to 15:20	Overview of EdTech initiatives at HKUMed (10 mins) Dr Joshua Ho, Deputy Director of EdTech (AI) Dr Jian Yang, Deputy Director of EdTech (AR/VR)
15:20 to 15:25	SIMtegration in acute medicine learning (5 mins) Dr Pauline Yeung, Critical Care Medicine Unit
15:25 to 15:35	VR in orthopaedic clinical skills (10 mins) Dr Tak Man Wong, Department of Orthopaedics and Traumatology To be represented by Dr Ginger Ko, Department of Orthopaedics and Traumatology Mr Tom Hou, Department of Orthopaedics and Traumatology
15:35 to 15:45	Q&A
15:45 to 15:55	Use of GenAl virtual patient in clinical learning (10 mins) Mr Kelvin Cheng, MBBS IV Mr Jason Chan, MBBS II Mr Calvin Cheung, MBBS II
15:55 to 16:10	Generative AI chatbot for clinical bedside teaching (15 mins) Dr John Yuen, Department of Computer Science
16:10 to 16:20	Q&A
16:20 to 16:35	Tea Break

	Plenary Session II Moderators: Dr Tomasz Cecot, Dr Enoch Chan, Dr Mei Li Khong
16:35 to 16:45	Overview of SIME initiatives (10 mins) Dr Tomasz Cecot, Coordinator of Active Learning Pedagogy Dr Enoch Chan, Coordinator of SIME in EdTech Dr Mei Li Khong, Coordinator of SIME in EdTech and Active Learning Pedagogy
16:45 to 16:50	SIME- A student-led near-peer teaching initiative for medical students in the pre- clinical years (5 mins) Dr Julie Chen, Department of Family Medicine and Primary Care To be represented by Dr Mei Li Khong, Coordinator of SIME in EdTech and Active Learning Pedagogy
16:50 to 17:00	Pharmacology revision using word scramble (10 mins) Dr Willmann Liang, Department of Pharmacology and Pharmacy
17:00 to 17:10	Q&A
17:10 to 17:20	Is Moodle our future? Moving from electronic file repository into learning management system (10 mins) Dr Tomasz Cecot, Coordinator of Active Learning Pedagogy
17:20 to 17:35	Using game-based virtual reality to enhance nursing students' situation awareness (15 mins) Dr Maggie Chan, School of Nursing
17:35 to 17:45	ALPS project - Generative AI learning platform for personalized medical education (10 mins) Mr Derrick Chan, MBBS VI Mr Robert Ho, MBBS V
17:45 to 17:55	Q&A
17:55	Concluding Remarks Dr Gary Lau, Director of EdTech and SIME

Updated on November 22, 2023

